Drugie wspólne gotowanie młodzieżowej grupy kulinarnej odbyło się w poniedziałek 18 października w restauracji „Awangarda”. Pod okiem mistrza pieczenia pizzy p. Grzegorza Marjańskiego uczyliśmy się formowania ciasta na placek oraz kilku sztuczek zawodowych piekarzy. Wszyscy byli ogromnie skupieni na pracy. Każdy chciał, żeby jego pizza nie odbiegała od tej robionej przez profesjonalistów.  Najwięcej radości sprawiło młodzieży dobieranie składników i  komponowanie własnej wersji pizzy.  Serdecznie dziękujemy p. Grzegorzowi Marjańskiemu oraz właścicielce restauracji „Awangarda” – p. Agnieszce Libor  za udostępnienie lokalu, poświęcony czas i z pasją przeprowadzone warsztaty.    
                                    

Marzena  Luisetto


(Projekt „Smacznie i Wesoło” jest finansowany z programu „Równać Szanse” Polsko –Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Fundację Civis Polonus).

Szkoła Podstawowa

im. Mikołaja Kopernika w Pełczycach

edukacja 

 

 

 

20 października 2021
Smacznie i Wesoło

sp@sppelczyce.pl

epuap: /sppelczyce1/SkrytkaESP

+48 95 768 54 29 - Sekretariat

+48 515 379 691 - Pedagog

+48 515 379 527 - Stołówka

ul. ks. kan. Henryka Raźniewskiego 3

73-260 Pełczyce

Polska